divendres, 16 de novembre del 2012

Un web recull per primera vegada tots els recursos lingüístics de la llengua de signes catalana


Institut D'estudis Catalan
Actualitat - L'Insitut d'Estudis Catalans (IEC) i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) amb el suport de l'Obra social la Caixa han creat una pàgina web (www.lsc.iec.cat) que recollirà tots els recursos lingüístics de la llengua de signes catalana. El nou portal inclourà, a més, un alfabet dactilològic, un apartat amb bibliografia ―on hi ha articles, actes de congressos, capítols de llibres, tesis i treballs de recerca, diccionaris i gramàtiques, materials per a l’ensenyament, llibres infantils i pàgines web― així com un apartat dedicat a la legislació de la llengua de signes.

El director del projecte i membre de l'IEC, Josep Quer, assegura que la creació del web era "urgent" perquè hi ha un coneixement "molt limitat" de la llengua de signes. El web conté una gramàtica bàsica de la llengua de signes catalana (LSC) que, segons Quer, "no és exhaustiva, perquè és la primera", però servirà com a punt de partida per seguir treballant-hi.

La llengua de signes catalana és la que utilitza la població de persones sordes signants de Catalunya. Malgrat la creença general més estesa, no és una, única i universal, utilitzada per totes les persones sordes del món, sinó que hi ha una gran diversitat de llengües de signes, que han anat seguint els seus propis processos històrics d’evolució i que han donat lloc a llengües diferents i a diferents varietats dialectals.

Pots trobar el vídeo de la presentació del nou portal aquí.

Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada