dimarts, 20 de novembre del 2012

"Federalisme. L'alternativa sensata"


Especial #25N - El PSC amb Pere Navarro al capdavant encaren aquesta campanya amb una idea ben clara: l’estat federal. Totes les propostes del seu programa electoral, doncs, es recolzen sobre l’hipotètic estat federal català que volen aconseguir si augmenten els 28 escons que tenen al Parlament actualment i arriben a la presidència de la Generalitat.


Així doncs, l’educació en aquest estat federal imaginari serà una competència exclusiva de la Generalitat, sense que el govern federal hi pogués intervenir.

Els socialistes garanteixen el suport als alumnes amb necessitats educatives especials igualant les oportunitats de tots els alumnes catalans. En la mateixa línia, pretenen reduir el fracàs escolar tant a l’escola com a la comunitat, recuperant així l’educació de qualitat i l’equitat en l’ensenyament. 
Federalisme
Cartell PSC eleccions 2012. Font: socialistes.cat

Per aconseguir aquesta qualitat, el partir que lidera Navarro, promet no baixar més el pressupost per educació i augmentar-lo el màxim possible any rere any. Garanteixen augmentar beques i ajudes i retornar a la ràtio professor – alumne del 2010.
Afegeixen que la carrera docent del professorat serà un dels seus principals eixos d’acció política. També volen modernitzar el sistema educatiu català, tot impulsant una nova relació escola – família – escola i introduint l’ensenyament de llengües estrangeres (principalment de l’anglès) i les noves tecnologies dins l’aula.

Els socialistes catalans creuen necessari, també, afegir al currículum escolar temes sexuals. Volent impulsar, al mateix temps, projectes amb relació a les TAC (tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement).

Per saber més sobre la proposta socialista, llegeix el seu programa electoral.
Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada