dijous, 22 de novembre del 2012

"Dret a decidir sí. Drets socials també!"



Joan Herrera. Font: iniciativa.cat
Especial #25N - ICV-EUiA es presenta a les eleccions com "l'alternativa a l'austeritat salvatge". El partit, liderat per JoanHerrera, vol donar suport a les persones que van sortir el carrer l'11 de setembre demanant sobirania nacional, però també a les persones que han sortit al carrer contra les retallades.

Concretament, en l'àmbit educatiu, Iniciativa per Catalunya Verds ataca directament al govern d'Artur Mas de provocar un pas enrere en l'educació i proposa recuperar els principis del Pacte Nacional per l'Educació i el nivell d'inversió educativa assolida abans de l'arribada de CiU al Govern.

Per tal d'aconseguir-ho, ICV-EUiA es compromet a posar una ràtio màxima de 25 alumnes a les aules d'Educació Infantil i Primària, de 30 alumnes a Educació Secundària i de 35 alumnes a Educació Postobligatòria, així com a reduir les desigualtats i millorar la cohesió social. També aposta per la continuïtat del model d'immersió lingüística en el marc d'un plantejament multilingüe.

Un altre dels objectius que planteja el partit de Joan Herrera en el seu programa electoral, és millorar la qualitat, l'equitat i l'èxit escolar amb més recursos i més autonomia per als centres, amb innovació educativa i treball en xarxa amb l'entorn. Posen èmfasis també, en la importància de l'educació al llarg de la vida així com de potenciar la Formació Professional i aconseguir el reconeixement ple al dret a l'Educació en el Lleure. En aquest sentit, es comprometen a desenvolupar la xarxa d'escoles bressol de titularitat pública, potenciar els estudis artístics, ampliar la xarxa d'escoles oficials d'idiomes i aprofundir i desenvolupar l'escola inclusiva.
Cartell ICV- EUiA eleccions 2012. Font: iniciativa.cat
Pel que fa a la relació escola i societat, Iniciativa per Catalunya Verds vol impulsar la participació de la comunitat educativa i la coresponsabilitat dels diferents agents socials −professionals, pares i mares,... − que permeti fer de l'educació un objectiu compartit i una eina bàsica del desenvolupament i la cohesió social. Pel que fa a l'administració educativa, es comprometen a aconseguir que sigui descentralitzada i més eficient.

Si vols conèixer més detalls del programa electoral de ICV-EUiA, clica aquí.

Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada