dijous, 22 de novembre del 2012

"Un nou país per a tothom"



Oriol Junqueras. Font: Facebook
Oriol Junqueras
Especial #25N - "L'educació, eina de vertebració de la societat" així titula Esquerra Republicana de Catalunya l'apartat en àmbit d'educació del seu programa electoral per les properes eleccions. No és però, l'únic punt on parlen d'educació. També posen èmfasis en el català com a llengua vehicular, en la immersió lingüística, en el dret de les dones en l'àmbit educatiu i en un nou model universitari. El partit lliga totes aquestes propostes a la transició nacional de Catalunya a la qual el partit es compromet en cas de guanyar les eleccions.

En aquest sentit, ERC assegura que es compromet a "posar fre a unes retallades pressupostàries aplicades sense criteri". Per això, el partit d'Oriol Junqueras creu necessari un nou Pacte Social i Educatiu en el context del futur estat propi català pel qual lluiten. També en aquest mateix camí, Esquerra Republicana aposta per mantenir el model d'immersió lingüística a totes les etapes educatives obligatòries i assegurar l'ús de la llengua catalana, especialment a la secundària, com a llengua vehicular de l'ensenyament. Per Esquerra, aquest objectiu però, és totalment compatible amb un bon domini del castellà i amb un domini creixent de l'anglès.
Lema de la campanya electoral d'ERC. Font: Facebook Oriol Junqueras
Esquerra vol apostar per un sistema inclusiu i no segregador que faciliti als centres educatius els serveis i els mitjans que permetin fer una diagnosi precoç de l'alumnat amb dificultats. Assegura que l'educació és un pilar fonamental per sortir de la crisi i acabar amb les desigualtats socials.

Remarquen també el paper que juguen les famílies i el conjunt de la societat en l'educació, així com el reconeixement de la feina dels i les professionals de l'educació i la responsabilitat de les administracions públiques.

Podeu consultar la resta de propostes aquí

Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada