dimarts, 27 de novembre del 2012

El preu de l'ensenyament sud coreà


Font: blog.construdata21.com
 Models educatius - La República de Corea, també coneguda com a Corea del Sud o Sud Corea és un país petit que es troba a la part est d’Àsia. Com a bon país asiàtic, Corea del Sud és un país emergent, que ha experimentat un gran ascens econòmic en les últimes dècades. Molts dels experts atribueixen aquest gran ascens en el sistema d’ensenyança i en l’excel·lència en l’educació. Però a costa de què?

És sabut que molts dels coreans i coreanes experimenten una insatisfacció amb la seva pròpia vida. L’any 2010 hi va haver en aquest país 31 suïcidis cada 100.000 habitants, segons l’OCDE. La majoria d’aquests suïcidis, curiosament, es concentren en estudiants universitaris. Per què?

Per accedir a la universitat, tots els estudiants han de realitzar una prova molt similar a la selectivitat, que no és gaire complexa. Tot i que aquesta no serveix de gaire ja que a Corea del Sud el 70% de les universitats són privades. 
Per accedir-hi, doncs, has de superar la prova general i una prova específica per a cada universitat, que exigeix un molt alt nivell acadèmica. Poder estudiar a les universitats privades determina i assegura una futura vida professional i fins i tot pot afectar a les relacions socials de les persones.


Aquesta pressió es trasllada
Alumnes dels hagwon. Font: ArantxArt Educación
ràpidament a l’educació secundària. La majoria dels estudiants, sobretot el de classe alta, a part de seguir les classes ordinàries, acudeixen cada dia a acadèmies privades anomenades hagwon. Les hagwon ofereixen reforç i complement educatiu per augmentar el nivell. Molts joves, fins i tot, estudien a diverses hagwon especialitzades en diferents àrees. Moltes vegades, les jornades dels estudiants de secundària s’allarguen fins a les 11 hores diàries.  

Tot i això, i sense que serveixi de precedent, el suïcidi està molt arrelat a la cultura sud coreana i s’ha convertit en una solució molt habitual entre la societat d’aquest país asiàtic. L’educació, però, no hauria de ser una causa de suïcidi, sinó un dret que motivi a l’alumnat. 

EduCa't amb qualitat!

1 comentari:

  1. És trist però si és així si, com a la Xina, no? L'educació hauria de ser bonica, agradable... i que motivi a tothom, no només als alumnes. Bones entrades!

    ResponElimina