divendres, 23 de novembre del 2012

"Garantia d'independència"


Especial #25N - Una escola pública, en català i de qualitat són els tres adjectius que té l’educació en el programa electoral de Solidaritat catalana per la Independència (SI). L’educació per ells, és una competència prioritària per l’estat.

En contra de la llei LOMCE proposada per l’actual Ministre d’Educació, cultura i esports, José Ignacio Wert, SI vol formar persones crítiques amb el món que els envolta i fomentar el treball i l’esforç a través del català, que serà l’única llengua vehicular. En aquest sentit, una de les propostes del partit és integrar a tots els alumnes dins de la mateixa aula, tant els alumnes amb necessitats educatives específiques, els alumnes amb dotació intel·lectual i els alumnes ordinaris.
Solidaritat catalana per la independència
Font: Facebook SI


 
A més, el partit vol dotar de professionals de LSC (llengua de signes catalana) a totes les aules que ho necessitin així com contractar el personal docent necessari (psicopedagogs, auxiliars...) i cobrir les substitucions l’endemà mateix de la demanda.

Tena i el seu equip volen incorporar totes les tradicions catalanes, és a dir, la dansa, la música, els castellers i les festes, entre d’altres, en el currículum escolar tot potenciant l’historia i la cultura catalana. 
SI independència
Font: Facebook SI







SI vol apostar per un ventall de diversos projectes educatius dins de l’escola pública, el quals pugi ser escollits per els pares i mares, sense importar el nivell social o econòmic de les famílies. Per això prometen posar fi a les retallades en les despeses de l’ensenyament públic, al mateix temps que fer un augment en les beques.

Una altra proposta és, com altres partit electorals, tornar a implementar la sisena hora, restablir noves ràtios alumnes professors (en aquest cas 20 alumnes per professor a l’ESO i 25 al Batxillerat) i facilitar un accés gratuït a totes les eines necessàries, tals com libres o ordinadors. 


Per a saber-ne més, pots entrar aquí

EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada