dilluns, 26 de novembre del 2012

26N

Actualitat - CIU -12. ERC +11. PSC -8. PP +1. ICV-EUiA +3. C's +6. CUP +3. Aquest són els diputats que sumen o resten cada partit, després de la jornada electoral d'ahir, 25N. Una jornada que va batre rècords, no només per les variacions al parlament, sinó també per la participació ciutadana.
Al acabar la jornada, des de Madrid es critica la decisió de convocar eleccions. El president (en funcions) Artur Mas demana coresponsabilitat als altres partits. PSC sorprèn amb el positivisme amb que encaixa la derrota. PP consolidant-se, encara més, al Parlament de Catalunya. ICV-EUiA augmenta la possibilitat de ser l'alternativa. ERC amb orgull de ser la segona força. C's eufòrics per els escons guanyats. I la CUP, al grup mixt, demanant-ne més.

El resulta és, avui #26N, un Parlament sense la majoria excepcional que demanava Mas, un Parlament fragmentat, però també un Parlament plural. Catalunya té, ara, un executiu més difícil (es necessita un govern de coalició) però la veu del poble més ben representada. Ens esperen, doncs, dies d'incertesa per veure amb qui pactarà CIU per poder governar el país, tot i que moltes veus apunten a la coresponsabilitat d'ERC

LES DADES

Més de tres milions i mig de persones van decidir, ahir diumenge 25 de novembre, vestir-se i sortir a votar. Gairebé el 70% de la població cridada a les urnes va exercir el seu dret de vot. I la decisió del poble ha estat:
Parlament 2012
Font: ara.cat


SI, tot i defensar també un model independentista, no ha obtingut representació parlamentaria i PxC no ha arribat al mínim per a poder-ne tenir. El 1,45% dels vots van ser en blanc, mentre que el 0,88 va ser nul.

L'ENQUESTA

Davant de la pregunta que hem mantingut oberta en el bloc sobre si creieu que l'educació era un tema principal en la campanya electoral del 2012, el 93% dels votants de consideren que l'ensenyament no era un àmbit rellevant en la campanya electoral, mentre que el 7% ha contesta que ho desconeixia. Cap votant d'EduCa't amb qualitat! creu que l'educació ha estat en l'eix central dels discursos polítics. Per tant, aquest any la campanya electoral ha girat en torn l'eix independentista i nacionalista, deixant de banda les polítiques socials, com l'ensenyament, segons l'enquesta d'EduCa't amb qualitat! 

Redacció d'EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada