dimecres, 19 de desembre del 2012

Si no hi ha canvis substancials, Catalunya votarà no a la proposta de llei del ministre Wert

Actualitat - El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, tornarà a presentar avui a les comunitats autònomes la mateixa proposta de llei educativa del passat 4 de desembre. Serà ja la quarta, i possiblement l’última, reunió sectorial per parlar de la futura Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce). Amb la reunió d’avui, el ministre d’Edudació vol aprovar l’avantprojectede llei per enviar-lo, després, al Congrés dels Diputats. 


La secretària general del Departament d'Ensenyament,
Maria Jesús Mier, i la consellera, Irene Rigau.
Font: gencat.cat
La consellera d’ensenyament en funcions, Irene Rigau, ha anunciat que per qüestions d’agenda no podrà assistir a la reunió, ja que aquest migdia CiU i ERC escenificaran el seu pacte al Parlament. En el seu lloc, assistirà a la reunió la secretària general del Departament d’Ensenyament, Maria Jesús Mier. 

Recordem que en la reunió del 4 de desembre Rigau va abandonar la sessió abans que acabés perquè va considerar inadmissible les propostes del borrador de l’avantprojecte i perquè assegura que és una ofensiva contra el català i que deixarà la llengua en una situació pitjor que l’any 1978.

Malgrat que el ministre Wert va afegir a posteriori algunes modificacions a la proposta per aclarir aspectes com que els alumnes també hauran de ser avaluats de la llengua cooficial en les comunitat autònomes corresponents per poder obtenir el títol d’ESO i batxillerat, la Generalitat segueix oposant-se a la reforma. Segons la consellera Rigau, la proposta segueix sent inadmissible i segueixen mantenint discrepàncies sobretot amb el fet que l’administració hagi de pagar l’escolarització en centres privats a aquells alumnes que vulguin que el castellà sigui la seva llengua vehicular i la programació de les escoles públiques o concertades no continguin aquesta opció. 

Font: lavanguardia.com


 














En tot cas, Rigau ja va assegurar que si el ministre Wert no cedeix en punts bàsics de la proposta de llei, Catalunya votarà avui en contra del text de la Lomce. Segons la consellera, no acceptaran la proposta a menys que els canvis siguin substancials. Si es tracta només de petites modificacions, no l’acataran. 

EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada