dimecres, 5 de desembre del 2012

Més discrepàncies amb la proposta de llei educativa

Després que ahir la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, abandonés abans d'hora la reunió sobre l'avantprojecte de llei de millora de la qualitat educativa del ministre Wert, avui ho ha fet el secretari d'Universitats i investigació, Antoni Castellà. 

L'avantprojecte del ministre d'Educació proposa eliminar les proves d'accés a la Universitat de la Generalitat (PAU) i les substitueix per una revàlida al final del batxillerat atribuint al ministeri la tasca d'establir els criteris, les caracterísitques i els continguts d'aquesta nova prova. 

Irene Rigau aquest matí a Catalunya Ràdio.
Font: Facebook Rigau
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, considera que la reforma educativa està guiada únicament per motius polítics i que el que li molesta al ministre Wert és l'èxit del model d'immersió lingüística de Catalunya. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Rigau ha afegit que el mateix ministre va donar a conèixer aquest rerefons polític expressant obertament la seva intensionalitat d'espanyolitzar els alumnes catalans. La consellera ha dit també que la proposta de canviar el contingut de determinades matèries com història i literatura castellana que passarien a ser troncals, respon a l'objectiu de donar més importància i pes curricular als "referents espanyols". "L'Estat diu que ell no fixa les hores de català, però fixa totes les altres; per tant, el que ens queda és residual", ha denunciat la consellera.

En abandonar la confèrencia sectorial d'Educació d'ahir per desacord amb la proposta de reforma educativa, Rigau va revelar que, després que ella demanés la retirada de la proposta de reforma, el ministre va presentar un text alternatiu a l'últim esborrany que "intentava pal·liar algun aspecte", però que continua sent molt "perjudicial" per a Catalunya.

En mig d'aquest context, la ciutadania, la societat educativa i els mitjans de comunicació, ja han donat resposta

Imatge que tenen molts usuaris de Facebook
a favor de l'escola en català
Tal i com informa el diari Ara, les associacions de docents, mares i pares i estudiants de Catalulnya integrats en el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), han convocat actes de protesta a les escoles i una manifestació el pròxim 13 de desembre en defensa de l'educació pública i la llengua catalana. En un comunicat unitari, les dotze organitzacions que integren la plataforma insten a participar en una "jornada de lluita" a l'ensenyament, convocada a tot l'Estat per expressar el rebuig a l'avantprojecte de llei d'educació proposada pel govern espanyol. La manifestació començarà a les sis de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona. El manifest que acompanya la mobilització detalla que a Catalunya "hi ha un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense procedents al model educatiu català i a la immersió lingüística". Segons els convocants, la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) "aprofundeix en la privatització de l'ensenyament públic".

D'altra banda, a les xarxes socials es poden veure múltiples comentaris sobre la reforma educativa. També els mitjans de comunicació en fan ressó. Deixem com exemple, el vídeo d'Iñaki Gabilondo al diari El País.

EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada