dimarts, 18 de desembre del 2012

El model educatiu anglès

Models educatius - El Regne Unit, format per Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord és una país europeu que moltes vegades es desmarca de les directives europees per diferenciar-se o simplement perquè no hi estan d'acord. Avui us volem explicar un dels models educatius que s'imparteixen en aquests territoris, en concret a Anglaterra, que té un model molt semblant al de Gal·les.

Els encarregats de dirigir l'educació d'Anglaterra són, per una banda, el Department for Education and Skills (DfES) i per l'altra, les autoritats educatives locals (LEA). Aquest dos organismes, que equivalen al nostre Ministeri d'Educació han dictaminat que l'educació obligatòria a Anglaterra va dels 5 als 16 anys.

Anteriorment a aquesta edat però, molts dels nens i nenes anglesos ja acudeixen a la guarderia. Aquestes estan regularitzades, exclusivament, per les LEA o per entitats independents, és a dir, empreses privades.

Quan l'alumne té els 5 anys, ingressa a l'escola primària, anomenada Comprehensive School. En aquestes escoles es dóna molta importància a la lectura, l'escriptura i al càlcul. Moltes d'aquestes escoles tenen continuïtat fins que l'alumne té 18 anys, tot i que, com ja hem dit, l'escolarització és obligatòria fins als 16.


Foto de Jose Felipe Ortega
A partir d'aquesta edat i si l'alumne vol continuar estudiant, pot decidir, juntament amb els pares, continuar a l'escola on ha cursat la primària o estudiar en una d'aquestes altres opcions: sixth-form colleges of tertiary colleges. Aleshores els alumnes reben una formació continuada per a poder accedir a la universitat. El General Certification of Education (GCE) és pot realitzar a partir dels 16 anys d'edat i un cop l'obtens pots continuar i aconseguir nivells més alts, el primer del qual és l'A.

Tot i que sembla un sistema bastant semblant al nostre, el cert és que aproximadament el 90% dels alumnes de 16 anys decideixen continuar estudiant enlloc de treballar. Un altre punt a destacar del sistema educatiu anglès és que només el 10% dels alumnes assisteixen a una escola privada.

Per a saber-ne més pots clicar aquí



Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada