dimarts, 4 de desembre del 2012

Aprendre jugant


Models educatius - Ja des que som nadons tots els estímuls que rebem estan relacionats amb la diversió. Juguem des que naixem, quan ens regalen el primer peluix. Juguem des de nens i també quan som adults. Ens divertim, de diverses formes, sempre que podem. I doncs, perquè la diversió està tan allunyada de l’educació?

El joc, afavoreix el desenvolupament psicomotor, intel·lectual, afectiu i social. El joc és una forma de diversió i distracció però també una forma d’aprenentatge, tant a nivell social com escolar. Jugant aprenem valors socials, com la relació entre les persones o l’adquisició de regles i normes i també ens facilitat l’aprenentatge acadèmic ja que el joc fomenta la motivació de l’alumne.


Malgrat això, un dels problemes més extensos rau en que els professors i professores no saben com integrar el joc a l’aula. Per això, avui us presentem diferents webs per tal de que el joc sigui 100% compatible en el procés d’aprenentatge dels nens i nenes.
El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ens ofereix aquest portal amb jocs educatius i d'altres recursos dividits per etapes educatives (infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional) i àrees.

Clica a la imatge per accedir al web

 El també portal de la Generalitat Xtec.cat ens ofereix un recull de jocs educatius en forma de bloc.
Clica a la imatge per accedir al web
L'editorial Santillana també ens ofereix un web per reforçar allò que els nens i nenes aprenen a classe d'una forma molt divertida
Clica a la imatge per accedir al web
Per últim, més jocs educatius, en aquest cas oferts per El Periódico, on a més de joc, també podem trobar sortides i activitats per a fer amb nens i nenes, escapades i recursos per a pares i professors, entre d'altres.

Clica a la imatge per accedir al web

Fonts: eTwinningsalvadordomenech.com
Redacció d'EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada