divendres, 28 de desembre del 2012

La innocentada de Wert

Opinió - El 2012 ja està a les seves acaballes i cal fer una repassada al que ha donat de sí aquest passat any. Un cop més la paraula crisi ha estat la protagonista de tots els mitjans de comunicació, ja que, un any més, aquest ha estat el pitjor.

En l'àmbit educatiu, però, un home de mitjana edat i ministre de Rajoy ha fet que corres la tinta amb declaracions que, si més no, per als catalans eren un atac. És tracta de l'espanyolització dels nostres alumnes i del Ministre d'Educació, José Ignació Wert.

Aquestes paraules es van pronunciar el 10 d'ocutbre i des de llavors la polèmica ha estat assegurada. Des de l'inici, la majoria dels dels líders polítics catalans van posar el crit al cel davant d'aquestes declaracions. Tanmateix, la Consellera d'Educació, Irene Rigau, va donar la cara.
El Ministre José Ignacio Wert. Font: UNED
Els catalans estàvem units a favor del NO a l'espanyolització, però des de Madrid en volien més. I així va ser. El 4 de desembre va sortir a la llum l'esborrany de la nova llei d'educació, la qual considerava el català com a quarta llengüu en el sistema educatiu.

Ràpidament, partits polítics, grups de pressió i ciutadans anònims van fer sonar la seva veu: el català no es toca. Els lectors d'EduCa't amb qualitat! també han fet sonar la seva veu. El 90% dels nostres lectors estan convençuts que la Generalitat no hauria d'aprovar la llei proposada per Wert si aquesta es fa realitat.

I aquí s'ha quedat la cosa. Esperem que això sigui la innocentada de Wert d'aquest 2012.



Neus Jané, redactora d'Educa't amb qualitat!

1 comentari:

  1. Article que redacta la realitat d'un pais on no volen la nostra llengua ni cultura, per desgracia no es una innocentada hi hem de defensar la llegua i la educació i blogs com aquest ho fan posible.

    Bones festes als lectors i a les redactores de educa 't amb qualitat!

    ResponElimina