dilluns, 24 de desembre del 2012

És Nadal arreu del món

Actualitat - "Hoy es Noche Buena y mañana Navidad" diu la nadala castellana. Doncs com que demà és Nadal, avui a EduCa't amb qualitat! et volem explicar com celebren aquest dia tan especial diferents països del món.

Comencem amb...


Perú:

De publicdomainimage
Envoltats d'un ambient totalment festiu amb carrers plens de venedors ambulants i nadales sonant en tot moment, a Perú es sopa, el dia 24, gall d'indi amb puré de poma i després de sopar, algunes de les famílies catòliques acudeixen a la Missa del Gall. El dia de Nadal és típic esmorzar una bona tassa de xocolata desfeta.

 A diferència de nosaltres, els peruans vesteixen alguna peça de roba de color groc el dia 31 desembre, per convocar la bona sort de l'any que entra. A més, aquesta nit solen celebrar la "cremada de ninots", ninots vells que poden representar, en alguna ocasió, polítics i que simbolitza que les coses velles se'n van per donar la benvinguda a les bones noves.


Mèxic:

De publicdomainimage
A  mitjans de desembre els mexicans celebren les "posades", una colla de mariaxis que desfilen pel carrer trucant a totes les portes. Aquesta celebració marca l'entrada de les celebracions de Nadal .


Bèlgica:

De publicdomainimage

El Sant Nicolau és qui porta els regals als nens i nenes belgues el dia 6 de desembre. El dia de Nadal també hi ha intercanvi de regals, entre la família mentre esmorzen el típic pa dolç anomenat cougnolle.





Japó:

De publicdomainimage
En el país asiàtic no celebren gaire el Nadal, ells es preparen, sobretot, per l'Any Nou. Per això, ja a principis de desembre comencen a netejar-ho i ordenar-ho tot: la casa, el cotxe, el vestuari i fins i tot els comptes corrents (en sentit metafòric). Per als japonesos és símbol d'una bona entrada d'any.
El dia 31 de desembre s'anomena omisoka i és un dia que celebren amb la família menjant fideus, molt simbòlics per a ells. Les celebracions d'any nou acaben el 4 de gener.


Font: GuiaInfantil



Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada