dimarts, 16 d’octubre del 2012

Què és el projecte interdisciplinari?

Models educatius - Treballar per projectes no és un model educatiu en si mateix. El projecte interdisciplinari es pot incloure en els models educatius ja existents i posats en marxa. El treball per projectes parteix d’un tema que ha escollit l’alumnat o que el motiva d’una manera especial. A partir d’aquí aquest tema es treballa des de diferents àrees de l’escola, des de diferents punts de vista. 
 
Per al procediment, i un cop haguem escollit el tema, començarem la tasca plantejant interrogants i possibles respostes amb la col·laboració de tota l’aula. Amb l’ajuda de preguntes als pares, de consultes a les biblioteques, d'Internet i de totes les eines que trobin els nens i nenes arribarem a la resposta de totes les qüestions inicials. D'aquesta, els alumnes no aprenen només perquè el professor els hi diu que és així, sinó que interioritzen els coneixements a partir de la seva pròpia experiència.

Amb l’ús dels projectes interdisciplinaris, ajudem a activar el treball en grup, les competències comunicatives i la cooperació. Fem que l’alumne sigui el protagonista de l’aprenentatge. Motivem als nens i nenes a partir d’activitats didàctiques que surten de la rutina escolar i l’introduïm al mètode d’investigació científica.

Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada