dimarts, 30 d’octubre del 2012

Les TIC a l'aula


Models educatius - Mares i pares, avis i àvies, i fins i tot les generacions dels vint i pico hem passat moltes hores davant la pantalla de l’ordinador investigant com funciona la web 2.0 o simplement aprenent com guardar un arxiu. Els nens i nenes del segle XXI demanen tablets als Reis Mags i donen lliçons als adults sobre com utilitzar Internet. Ells, que han nascut en una societat anomenada societat de la informació necessiten la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en la seva vida diària, és a dir, a l’escola.

Per això, i malgrat les famoses retallades, és necessari ampliar els equipaments de les aules de Catalunya, amb el fi que l’aprenentatge dels alumnes no es quedi coix. L’ús de les TIC ha d’estar present des del primer curs de primària i per això, es necessari també que els professors i professores iniciïn un procés d’aprenentatge per aprendre a ensenyar aquestes noves tècniques, dins d’aquesta nova societat.

L’aplicació de les TIC a les aules, d’una forma lúdica, dinàmica, informativa i comunicativa, ajudarà al desenvolupament cognitiu, emocional, social, comunicatiu i psicomotor dels alumnes. Les TIC ajuden a l’alfabetització digital dels estudiants, a la comunicació entre professorat i família i a la relació entre professionals de la comunicació. L’aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació, a més de ser 100% educatives, són lúdiques i ajudaran als alumnes a aprendre d’una forma diferent i a potenciar les habilitats que en un futur, no tan llunyà, necessitaran.

Trobareu informació ampliada de les TIC a la nostra principal font per fer l'article.



Redacció EduCa't amb qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada