divendres, 4 de gener del 2013

El TSJC dóna la raó a sis famílies que demanen l'escolarització en castellà

Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Font: La Vanguardia
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tornat a donar la raó a sis famílies més que demanaven l'escolarització en castellà per als seus fills i ha ordenat a la conselleria d'Ensenyament que "adopti les mesures precises" per adaptar el sistema d'ensenyament lingüístic català a la sentència.

Aquesta nova sentència arriba després que sis famílies més van denunciar el curs passat que el seu fills no rebien ensenyament bilingüe. Aquestes interlocutòries se sumen al degoteig de sentències que s'han produït després que el TC considerés que el "castellà també és llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya juntament amb el català", com també recorda ara el TSJC.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha dit que les mesures cautelars demanades per l'Alt Tribunal "no tenen sentit" perquè no hi ha cap risc de dany irreperable als alumnes i ha assegurat que recorrerà les sis interlocutòries del Tribunal Superior. "Ens avala un model que té 30 anys I que ha demostrat que els alumnes acaben amb un ple coneixement de les dues llengües", ha dit la consellera que assegura que és una qüestió política i no educativa. 

La Generalitat té cinc dies per recórrer la interlocutòria de mesures cautelars davant la sala contenciosa-administrativa del TSJC i, més endavant, també podria recórrer davant el Tribunal Suprem.
Rigau ha recordat que la llei dóna dret als centres a regular l'ensenyament lingüístic per acabar amb un ple coneixement de les dues llengües.

Les resolució es refereix exclusivament als fills dels recurrents i, segons informa el gabinet de premsa del TSJC, tenen com a finalitat que l'administració doni a les dues llengües "la proporció que estimi raonable d'acord amb la realitat sociolingüística de cada centre docent".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada